Diensten

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang (bso) is de overkoepelende naam voor allerlei vormen van opvang buiten schooltijd en is voor basisschoolkinderen van groep 1 t/m groep 8. Bso Marlon biedt de volgende vormen van buitenschoolse opvang:

Voorschoolse opvang, Naschoolse opvang en Vakantieopvang
De buitenschoolse opvang zorgt voor een vertrouwde ‘thuiskom-plek’ waar altijd iemand is om gezellig mee te kletsen of om mee te spelen. Daarnaast zijn er veel leuke en spannende activiteiten te doen. Zo kunnen kinderen knutselen, tekenen, creatief bezig zijn, buitenspelen en nog veel meer.

Voor en naschoolse opvang
De opvang is gekoppeld aan de school waar uw kind naartoe gaat. Hieronder verstaan wij beide scholen in Schoonebeek en eventueel de scholen in de omgeving. Wij halen de kinderen van school en brengen ze naar de bso. Bij voorschoolse opvang brengen de ouders de kinderen naar de bso en Bso Marlon zorgt ervoor dat de kinderen op tijd in de klas zitten.

Vakantieopvang
Wij bieden ook vakantieopvang. Hierbij kunt u van tevoren aangeven op welke dagen u graag opvang wilt afnemen. De kinderen kunnen dan heerlijk spelen en zich ontspannen. Tijdens de vakanties zorgen wij voor een extra leuk activiteitenprogramma. Er worden activiteiten georganiseerd rond de locatie van de buitenschoolse opvang of er worden uitstapjes gemaakt.

Openingstijden
Wij zijn standaard geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 07:00 t/m 18:00. Maar door onze flexibiliteit is er in overleg veel mogelijk!

Zo is er al vervroegde opvang vanaf 06.30 en verlengde opvang tot 19.00 ook mogelijk! Dit moet natuurlijk wel tijdig van te voren aangegeven worden en in overleg. 

Vakantie opvang

In de vakanties werken wij met een thema; we bieden elke dag een nieuwe activiteit aan. Bijvoorbeeld, een uitstapje, spelletjesrace, pompoen uithollen, speurtocht, etc. De kinderen mogen naast deze activiteit meebepalen wat we verder op de dag gaan doen. Maar gewoon lekker rustig zitten met een boek/luisterboek of een film kijken kan natuurlijk ook.

Flexibele opvang

Wij werken volledig volgens flexibele opvang. U hoeft niet ver van te voren de dagen en uren bij ons aan te geven. Wel vinden we het prettig om minimaal een week van te voren te weten wanneer uw kind(eren) op de opvang komt of komen. Bij flexibele opvang kunt u uw kind op wisselende dagen naar de bso brengen. Voor ouders die onregelmatig werken  kan flexibele opvang handig zijn. 

Bent u een keertje eerder vrij? Dan kunt u gerust uw kind eerder ophalen.